Kjoek? Wat is dat?

Bij de kinderboekenvraagbaak kun je al je vragen over kinderboeken stellen. Ik zal proberen antwoord te geven. Het mag van alles zijn, bijvoorbeeld:

 • is er informatie over Andy Griffiths?
 • welk boek lees je nu?
 • ik heb de Hongerspelen uit, welke boeken zal ik nu gaan lezen?
 • mijn vrienden hebben een zoontje gekregen die Elmer heet, zijn er ook boeken waarin die naam voorkomt?
 • hoeveel kinderboeken verschenen er in 2010?
 • ik las zo’n 25 jaar geleden een boek over een jongen die op een vreemd muziekinstrument speelde, welk boek zou dat kunnen zijn?
 • wie wint dit jaar de Prijs van de Nederlandse Kinderjury?
 • wat zijn de beste kinderboekenwebsites van Nederland?
 • welke boeken leest de KJV het komend jaar?
 • hoe oud is een Gouden Griffel-winnaar gemiddeld?
 • wat vind je van de boeken over juf Fiep?
 • van welke Nederlandse debutant moet ik een boek gaan lezen?
 • welke boeken van de laatste tien jaar gaan over vioolspelen?
 • wie is de beste vertaler van kinderboeken?

Je kunt je vraag stellen door hieronder een reactie te zetten of door het formulier te gebruiken. Mijn antwoorden kunnen serieus zijn, er kan een uitleg bij staan hoe ik tot mijn antwoord ben gekomen. Mijn antwoorden zijn soms subjectief, soms grappig en soms flauw.

Let op: ik help je niet bij je boekverslag of boekenbeurt. Als je wilt weten wie de hoofdpersoon in een boek is, of wat de schrijver met het boek wil zeggen, moet je zelf het boek maar lezen.

Daarnaast kan ik hier ook dingen kwijt die ik toch al deed:

 • welke nieuwe boeken verschenen er afgelopen week?
 • wat gebeurde er allemaal op de Dag van de Jonge Jury?

Een gedachte over “Kjoek? Wat is dat?

 1. hallo Kjoek, ik ben op zoek naar een kinderboek dat ik zo’n 40 jaar geleden (jawel) heb gelezen. Het gaat om een “snijdertje” dat verschillende gevechten aangaat. Zo verslaat hij een heks door haar vingers te verwarren met zijn naald en draad, een leeuw verslaat hij door die te prikken met zijn naald in de staart van de leeuw, hij momt een kraken tegen .. enz. NB- het is NIET “het dappere snijdertje” van walt disney oid. Moge duidelijk zijn dat ik niet meer weet hoe de schrijver danwel het boek heet. Ik herinner mij tot op de dag van vandaag met name de kleurrijke tekeningen/platen in het boek! Ik heb uitvoerig op internet gezocht maar het boek niet kunnen vinden, ook het kinderboekmuseum heeft mij niet verder kunnen helpen …
  Weet Kjoek misschien over welk boek ik het heb?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s