Hoe ging de BB Read-a-thon?

Ik las 1200 bladzijden. Voor mijn gevoel las ik veel minder dan vorig jaar, maar dat viel best mee.

Wat is de BB Read-a-thon eigenlijk?
Een Read-a-thon die wordt georganiseerd door uitgever Blossom Books. Tijdens een Read-a-thon lees je in een bepaalde periode zoveel mogelijk boeken. Dit was de derde editie, en duurde van 25 mei 20:00 tot 28 mei 20:00.

Maar het is niet alleen maar lezen. Er zijn ook leessprints, er zijn opdrachten (challenges) en je kunt je voortgang via social media delen.

En wat las jij allemaal?
Ik las 5 boeken:

  • Verdermeer / Tahereh Mafi. Ik probeer altijd een Blossom Book te lezen. Jammer genoeg vond ik dit niet een van hun beste boeken.
  • Geek Girl bekent kleur / Holly Smale. Ik houd van Harriet Manners, nerd en model. Dit is het vijfde deel, verrassend is het niet meer, maar ze blijft grappig. Ook het vrijwel ontbreken van een spanningsboog is wel eens aardig.
  • Geek Girl pakt uit / Holly Smale. Een tussendoortje, een kerstspecial van minder dan 100 pagina’s. Apart, om bij een buitentemperatuur van 30 graden een kerstverhaal te lezen.
  • Steen, papier, schaar / InΓ©s Garland. “Steen, papier, schaar is een licht melancholisch, tragisch liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Argentijnse dictatuur. ” twitterde ik naar aanleiding van challenge 5. Het beste boek van de vijf.
  • Carve the mark / Veronica Roth. Ik kwam tot bijna de helft en toen was de tijd om. Vooral in het begin fascinerend, doordat het boek zich afspeelt in een heel andere wereld dan de onze. Maar na een poosje zakt het wel een beetje in.

Ik deed nauwelijks mee aan de sprints en de challenges. Voor mij gaat een Read-a-thon toch vooral om lezen. Al vind ik het wel leuk om op social media te zien wat anderen allemaal doen.

Vorig jaar ging het dus beter?
Toen las ik ook vijf boeken, in totaal 1350 bladzijden. Ietsje meer dus, en dat valt me niet tegen. Ik had een beetje het idee dat ik nauwelijks gelezen heb. Ik keek iedere middag een paar uur naar de Giro. Ik maakte een legpuzzel af. In die tijd zou ik toch zomaar een heel boek hebben kunnen lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s