Wat blijft er over van Querido Kinderboeken?

Na het vertrek van zes redactieleden bij Querido Kinderboeken hebben zo’n dertig auteurs en illustratoren bekend gemaakt dat zij de redactieleden zullen volgen. Dat zijn: Gerda Dendooven, Flip van Duijn (erven Annie M.G. Schmidt), Bibi Dumon Tak, Simon van der Geest, Hans & Monique Hagen, Guus Kuijer, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Gioia Smid (erven Fiep Westendorp), Toon Tellegen, Marit Törnqvist, Edward van de Vendel, Anna Woltz, Jef Aerts, Els Beerten, Imme Dros, Harrie Geelen, Peter van Gestel, Marjolijn Hof, Benny Lindelauf, Francine Oomen, Daan Remmerts de Vries, Rob Ruggenberg, Annet Schaap, Leo Timmers, Marije Tolman, Tjibbe Veldkamp, Kaat Vrancken. Op Facebook schrijft Rob Ruggenberg dat hij verwacht dat er de komende dagen nog meer namen op deze lijst zullen verschijnen.

Hierbij zitten schrijvers die al tientallen jaren bij Querido publiceren en het gezicht van de uitgeverij bepalen. Wat blijft er na hun vertrek nog over van Querido Kinderboeken?

Niet zo veel. De buitenlandse auteurs en illustratoren, en een handjevol Nederlanders en Vlamingen. Hier is een lijst van schrijvers van wie de afgelopen vijf jaar boeken verschenen bij Querido: Joukje Akveld, Jacobine de Brauw, Michael de Cock, Lotte van Dijck, Aby Hartog, Martha Heesen, Robbert-Jan Henkes, Mary Heylema, Isabel Hoving, Marleen Nelen, Harriët van Reek, Loes Riphagen, Liesbet Ruben, Monique Samuel, Noëlle Smit, Marieke Smithuis, Marita de Sterck, Barbara Tammes, Evelien de Vlieger, Linda Vogelesang, Dirk Weber, Fleur van de Weel, Roxanne Wellens, Tanneke Wigersma en Herman van de Wijdeven.

UPDATE 28 SEPTEMBER
Inmiddels is de lijst van dertig vertrekkende schrijvers en illustratoren uitgebreid tot een lijst van ruim zestig. Daarmee dunt de lijst van blijvers flink uit. Op dit moment zijn deze tien schrijvers nog over: Jacobine de Brauw, Aby Hartog, Mary Heylema, Harriët van Reek, Loes Riphagen, Liesbet Ruben, Monique Samuel, Noëlle Smit, Roxanne Wellens en Tanneke Wigersma.

UPDATE 20 JANUARI
Mary Heylema geeft aan dat ze al een paar maanden niet meer bij Querido Kind zit. Er blijven dus nog negen schrijvers over.

Een gedachte over “Wat blijft er over van Querido Kinderboeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s