Wie was Eddy C. Bertin?

Afgelopen weekend overleed Eddy C. Bertin aan een hartaanval. Op de vorige versie van Kjoek.nl kon je de volgende informatie over hem vinden:

Geboren op 26 december 1944 in Hamburg-Altona, Duitsland
Debuutjaar: 1984

Biografie van Eddy C. Bertin

De vader van Eddy Charly Bertin was een Belg die in Duitsland moest werken, zijn moeder was een Duitse. Hij werd geboren in Duitsland, maar al snel verhuisde het gezin naar België. Ze gingen later nog een jaar terug naar Duitsland, om zich daarna voorgoed in België te vestigen. Al jong begon hij verhalen te schrijven. Hij studeerde Handel en Talen in Gent en ging daarna bij een bank werken. In 1967 trouwde hij, twee jaar later kreeg hij een dochter. Aan het eind van de jaren zestig verschenen zijn eerste sciencefictionverhalen voor volwassenen. Ook stelde hij bundels met deze verhalen samen. Voor zijn verhalen kreeg hij diverse prijzen. Pas in 1984 verscheen zijn eerste kinderboek. Eddy Bertin woonde in Gentbrugge.

Profiel van Eddy C. Bertin

Het eerste kinderboek van Eddy Bertin was gebaseerd op een sciencefictionserie op de Vlaamse televisie. Vervolgens schreef hij een aantal boeken voor kinderen met leesmoeilijkheden. De eerste van deze boeken waren griezelverhalen, later ging hij over op sciencefictionverhalen met horrorelementen. In andere boeken zitten ook detective-achtige elementen. Verder schreef hij zeven boeken over de witte heks Valentina Hellebel. Zijn boeken lezen vlot, zijn spannend en lopen goed af. Hij schrijft over vampiers, weerwolven en levende doden, maar door de mix met sciencefiction zijn zijn boeken een beetje anders dan andere griezelboeken. Eddy Bertin werkte ook mee aan verschillende boeken van het Griezelgenootschap (waarvan hij de secretaris was).

Boeken

Xenon
Dit huis wil bloed
Het schip uit de toekomst
De planeet van de gouden spinnen
Hekserij bij volle maan
Gevangen in de video
Afspraak om middernacht
Invasie van de Draco’s
Metro van de angst
De dertiende nacht
Geef me mijn lichaam terug
De geest van Dunwich
Bloedrode kamers
De schaduwman komt je halen
Het oog in de muur
Overal vuur
Dorstige schaduwen
Gezicht van de nacht
Duivelse dromen
Kille dromen
Happy H@lloween
Valentina’s schaduwboek
Jana in Gigantopolis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s