Welk boek wil jij deze zomer lezen?

Mathilde van Ikvindlezenleuk.nl vroeg mij (en 60 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgeverijen en leesbevorderaars) welk boek ik deze zomer wil lezen.

Dat was niet zo’n heel moeilijke vraag. Ik ben selectielezer voor de KJV, groepen 3 en 4. Samen met drie anderen probeer ik zoveel mogelijk recente boeken voor kinderen van 8 – 12 jaar te lezen. Ik heb dus altijd een lijst met tientallen boeken die ik nog wil lezen. Van al die boeken verwacht ik wel wat; omdat de schrijver al meer goede boeken geschreven heeft, omdat het een fijne uitgever is, omdat de titel nieuwsgierig maakt. En natuurlijk verwacht ik van sommige boeken iets meer dan van andere.

De vraag was dus alleen: welk boek zou ik uitkiezen? En met welke motivatie? Ik had het verhaal hierboven kunnen insturen, maar ik maakte een fotostrip. Die kun je hier zien. En hierΒ lees je welke boeken alle anderen willen lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s