De Kjoek Kerstvakantie Kinderboeken Kwis 2019

De Kjoek Kerstvakantie Kinderboeken Kwis 2019 begint op vrijdag 20 december. Tot en met Oudjaar krijg je iedere dag een aantal vragen voorgeschoteld, vaak in een bepaalde categorie. Ik zal mijn best doen ze elke dag voor 7:00 ’s ochtends klaar te zetten (maar misschien lukt dat niet altijd).

Het antwoord kan de titel zijn van een Nederlandstalig kinderboek dat in 2019 in Nederland of Vlaanderen is verschenen, de titel van een serie, de naam van een schrijver, illustrator of vertaler die in 2019 iets gemaakt of gepresteerd heeft, een bekroning, of de titel van de verfilming van een kinderboek die in 2019 in de bioscoop draaide.

De vragen gaan over alle soorten kinderboeken, van prentenboeken tot boeken voor jongeren. De moeilijkheidsgraad gaat van redelijk eenvoudig tot pittig.

De vragen

 1. 19 keer 2019
 2. Alles is liefde
 3. Inchecken
 4. Emoji
 5. BW
 6. Kjoek Kinderboeken Woordzoeker 2019
 7. Kjoek Kinderboeken Woordzoeker 2019
 8. Her
 9. Duo’s
 10. Rijtjes
 11. Gaten
 12. Oud

Meedoen

Spaar je antwoorden op en stuur ze na de laatste vraag en voor 5 januari 2020, 23:59 naar richard.thiel@online.nl.

Stuur alleen de dingen op waarom wordt gevraagd. Als je meer instuurt, loop je het risico op puntenaftrek.

Prijzen

Meedoen is belangrijker dan winnen en geven is zaliger dan ontvangen. Daarom ziet de prijzenpot er zo uit:

Eerste prijs, voor degene met de meeste goede antwoorden: Eeuwige roem. En ik maak € 20,19 over naar het goede doel van jouw keuze.
Daarnaast verloot ik onder de andere inzenders, ongeacht het aantal goede antwoorden, de tweede prijs: ik maak € 10,10 over naar het goede doel van jouw keuze.

Stuur vooral ook in als je lang niet alles weet! Ik vermoed dat er elk jaar best veel mensen meepuzzelen, alleen merk ik daar bij de inzendingen vrijwel niets van. Er zijn nooit meer dan 12 inzendingen geweest en dat vind ik heel weinig, vergeleken met al het werk dat ik er insteek. Als er veel inzendingen zijn, is de kans groter dat ik de quiz nog een keer organiseer. Ik vind het ook prima als je symbolisch 1 antwoord instuurt.

Tips

Het lijkt me onmogelijk om alle opgaven uit het hoofd op te lossen. Schakel dus vooral ook anderen in. En het internet is je beste vriend. Een paar tips:

 • Het Centraal Bestand Kinderboeken is vreselijk handig om te gebruiken. Vrijwel alle kinderboeken uit 2019 staan erin en je kunt ook in de Biblion-recensies zoeken.
 • Met Google kun je ook zoeken naar plaatjes die op andere plaatjes lijken. Download het plaatje dat je wilt opzoeken, ga naar http://images.google.com/, klik op het icoontje van het fototoestel en kies voor ‘Een afbeelding uploaden’.
 • Iedere dag is er dus een bepaalde categorie. Soms kan de overeenkomst tussen de antwoorden ook een hulpje zijn.
 • Bestudeer de vragen en antwoorden van 2016 om een idee te krijgen hoe de vragen in elkaar zitten.
 • Kijk ook eens in het Facebook-evenement. Daar kun je andere mensen ontmoeten die met deze quiz bezig zijn. Misschien hebben ze wel hints voor je!

Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s