Doe je mee aan de Kjoek Kerstvakantiekwis?

Hij komt, hij komt… Op vrijdag 20 december start de vijfde editie van de Kjoek Kerstvakantie Kinderboeken Kwis!

Ik organiseerde deze quiz al eerder in 2013, 2014, 2015 en 2016. Het kostte me altijd heel veel werk en het aantal inzendingen was laag, maximaal 12. Daarom stopte ik er mee. De terugkeer van de quiz is eenmalig, tenzij er heel veel inzendingen komen. In dat geval zal ik nadenken over een vervolg.

Wat houdt de quiz in?
Voor wie de vorige vier edities gemist heeft: in de quiz gaat het over de kinderboeken en gebeurtenissen in kinderboekenland van het afgelopen jaar. Behalve een leuk, en soms frustrerend, tijdverdrijf is de quiz dus ook een rondleiding door het afgelopen kinderboekenjaar.

De quiz varieert in moeilijkheidsgraad van ‘goed te doen’ tot pittig. Elke dag is er een andere categorie, soms is het puzzelen om te ontdekken naar wat je precies moet zoeken. Een grote kennis van kinderboeken is handig, maar als je goed kunt opzoeken kom je ook een heel eind.

Om een idee te krijgen zijn hier de vragen en antwoorden uit 2016. In het document staan ook links, maar omdat mijn oude website niet meer bestaat lopen die allemaal dood.

Wat kun je winnen?
Meedoen is belangrijker dan winnen en geven is zaliger dan ontvangen. Daarom ziet de prijzenpot er zo uit:

Eerste prijs, voor degene met de meeste goede antwoorden: Eeuwige roem. En ik maak € 20,19 over naar het goede doel van jouw keuze.
Daarnaast verloot ik onder de andere inzenders, ongeacht het aantal goede antwoorden, de tweede prijs: ik maak € 10,10 over naar het goede doel van jouw keuze.

Ja, ik wil meedoen!
Fijn! Misschien word jij wel de opvolger van Lotte, Susan, Maria en Maria. Vanaf 20 december tot en met Oudjaar komt elke dag een nieuwe categorie op deze website. Zorg dus dat je hier regelmatig komt kijken, of volg het blog (zie de rechterkolom).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s