Wat is het oudste boek in je collectie?

Wat is het oudste boek in je collectie, vroeg Bibliotheek Heyhoef op Facebook.

Veel van wat ik heb staan is redelijk recent, maar ik vond een boek uit 1947: De reis van Piet en Netty, van Helma Wolf-Catz. De enige reden waarom ik dat boek heb, is dat de auteur geboren is in Nieuw- en Sint Joosland, een dorpje vlakbij Middelburg. En dat is ook mijn geboortedorp.

4 gedachten over “Wat is het oudste boek in je collectie?

  1. Het is jammer dat er in oude boeken lang niet altijd een jaartal staat. Ik heb hier drie oudjes liggen die nog van mijn vader zijn geweest, A Century of Detective Stories, The Mystery Book en Great Stories of Detection, Mystery and Horror. Alleen in dat laatste staat een jaartal: 1930. Ik heb ze ooit alle drie verslonden, maar aan het stof erop en erachter te zien is dat lang geleden.

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo te zien zijn ze allemaal uit dezelfde periode. Volgens de catalogus van de British Library komt A Century of Detective Stories (with an introduction by G.K. Chesterton) uit 1935, en The Mystery Book uit 1934.

    Like

  3. Mijn oudste boek komt uit 1829, Zedekundig leesboek, in den vorm van geschiedenissen. Dit boek is uitgegeven door uitgeverij D. du Mortier en zoon. Voor mijn afstuderen voor Nederlandse taal- en letterkunde (in 1997) heb ik het uitgeversfonds van David du Mortier gereconstrueerd. Ik kwam dit boek toen een keer op een antiquarische boekenmarkt tegen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s