Wat is er te zien op de foto’s van The Letter for the King?

Gisteren bracht Netflix de eerste foto’s uit de zesdelige serie The Letter for the King naar buiten.

Behalve deze vier foto’s zijn er nog zes andere foto’s gepubliceerd. Wie zijn er allemaal te zien op die foto’s, en wat zegt dat over het verhaal van de serie?

TLftK-1

Amir Wilson speelt Tiuri. Dit jaar heeft hij ook een rol in de bioscoopfilm The Secret Garden. Hij rijdt op een zwart paard. Of het paard in de serie ook Ardanwen (Nachtwind) zal heten, is nog niet bekend. “Hij is aandoenlijk,” zegt Tonke Dragt in het tweede deel van het interview met De Grote Vriendelijke Podcast (GVP).

TLftK-10

Nog een keer Amir Wilson als Tiuri, nu in volle wapenuitrusting.

TLftK-9

Tiuri in gevecht met (waarschijnlijk) Bors, die gespeeld wordt door Jóhannes Haukur Jóhannesson. Voor zover ik me kan herinneren komt Bors niet voor in de boeken van Tonke Dragt.

TLftK-6

Ruby Ashbourne Serkis (de dochter van) speelt Lavinia. In het interview met de GVP vertelt Tonke dat Lavinia eerst verliefd wordt op het paard van Tiuri.

TLftK-4

Tiuri en Lavinia op Ardanwen.

TLftK-5

Islam Boakkaz als Arman,  Jack Barton als Foldo, Jonah Lees als Jussipo, Nathanael Saleh als Piak en Amir Wilson als Tiuri.

TLftK-7

Tiuri, Arman, Piak, Foldo, Lavinia, Jussipo. Arman, Foldo en Jussipo (Jioesipu in het boek) zijn drie van de vier andere jongelingen die met Tiuri een nachtwake in de kapel houden, voorafgaand aan hun ridderslag. De vijfde is Wilmo, maar die lijkt in de serie niet voor te komen.

“Piak is nu het jongere broertje van een van die andere ridders,” zegt Tonke hierover. De andere (aanstaande) ridders spelen in het boek verder geen rol, maar dus wel in de film. Ook Lavinia heeft een grotere rol. “Het is een serie naar het boek, geen verfilming van het boek,” zegt Tonke tegen de GVP.

TLftK-2

Gijs Blom als prins Viridian. Gijs speelde ook in Pijnstillers, een andere boekverfilming. In het overzicht op IMDB is zijn rol Prince Viridian. In het boek komt hij alleen voor in verhalen van anderen, en zijn eigen naam wordt nauwelijks genoemd. Meestal heet hij De Zwarte Ridder met het Rode Schild.

TLftK-8

Prins Viridian voert zijn leger aan.

TLftK-3

Yorick van Wageningen (?) als King Favian. Ik weet niet wie hier rechts op de foto staat.

Bij de cast op IMDB staan verschillende namen die niet in het boek voorkomen. King Favian en Bors dus, maar ook Jabroot, Queen Alianor, Iona, Darya, Milou en Eloise. Het boek gaat toch vooral over jongens en mannen, in de serie lijkt er een grotere rol weggelegd te zijn voor vrouwen.

Deze foto’s laten zien dat de serie het boek niet trouw volgt. Er zijn andere keuzes gemaakt, sommige karakters uit het boek krijgen een grotere rol, andere een kleinere. Wat het uiteindelijke resultaat zal zijn, kunnen we later dit jaar zien. Er is nog geen definitieve datum bekend, maar verwacht wordt dat de serie ergens in de zomer te zien zal zijn.

Alle foto’s © Netflix.

Plaats een reactie