Onbekende schrijver: Kirstin Rozema

Wie ben ik?

kirstin-rozema-op-de-boekenbeursIk ben Kirstin Rozema-Engeman, 41 zomers jong.
Geboren, getogen en na enige omzwervingen sinds ruim 13 jaar weer woonachtig in Almelo.
Echtgenote, moeder en auteur.
Gelukkig, humoristisch, altijd bezig, heeft vaak maar een kleine insteek nodig voor een groot verhaal.
kirstin-rozema-aan-het-werkDat omschrijft mij in vogelvlucht.

Als auteur heb ik, behalve een kinderboek, meer op mijn naam staan.
Een grote thriller genaamd ‘Droomvlucht’, die heeft gewonnen in een schrijfwedstrijd en die uitgegeven gaat worden door Uitgeverij De Omslag.
Tevens een vijftal medische romannetjes.
Er is ook nog het nodige in de pen:
Het vervolg op ‘Knopen in je touw’ is in de maak en zal medio 2009 het levenslicht gaan zien. Het gaat ‘Koorddansen’ heten en zal minstens zo spannend zijn als ‘Knopen in je touw’ Ook in dit boek worden zware onderwerpen niet vermeden, maar een flinke dosis humor en positiviteit zal het leuk maken om te lezen.

Daarnaast ben ik bezig met het samenstellen van een boek met brieven van mensen die ernstig zijn gepest. Dit gaat een juweeltje van een boek worden, met vlijmscherpe randjes. Een boek vol brieven, gedichten, verhalen en tips voor hen die gepest worden. Een hart onder de riem naar diegenen die het moesten meemaken. Een opgeheven vinger naar de pesters.

boek_rozemaVoorlopig ligt mijn aandacht grotendeels bij ‘Knopen in je touw’.
Ik heb ondertussen mogen merken dat publiciteit krijgen voor je werk bijna een dagtaak is. Gelukkig gaat het erg goed met het boek. Er zijn veel mensen die het al gelezen hebben en er laaiend enthousiast over zijn. Het is gelezen door deskundigen, die het kunnen gebruiken op hun werkterrein. Binnenkort zal het boek op talloze basisscholen meedoen in een recensieproject, met de bedoeling om aandacht te vragen voor pesten.

Het was niet makkelijk om zomaar te beginnen met het schrijven van een kinderboek over een zo heftig onderwerp.
Immers: waar kun je het kwijt? Wie wil in zee gaan met een volslagen onbekende kinderboekenschrijfster? De bekende namen heersen immers over leesland.
Maar goed, wie niet waagt, die niet wint! Dus ik besloot te wagen!

‘Knopen in je touw’ gaat over een meisje dat op school gepest wordt en dat ook thuis het nodige te verduren krijgt door de instabiele relatie van haar ouders. Floor moet oplossingen zoeken om haar hoofd boven water te houden. Ze krijgt hulp, maar zal toch zelf telkens het initiatief moeten tonen. Best moeilijk, wanneer je 10 bent.
Knopen in je touw is een boek vol spanning, gezelligheid, griezelige momenten, grappige momenten en veel herkenbare zaken. Een boek dat al menigeen tot tranen heeft geroerd. Een boek dat je pakt, dat je meeneemt in de bijna wanhopige zoektocht naar het geluk van een meisje dat het allemaal niet zo goed alleen kan.

Knopen in je touw heeft een eigen goed bezochte website www.knopeninjetouw.nl waar je ook meer info kunt vinden over het boek en de reacties op het boek kunt lezen.
Meer informatie over mij kun je vinden op www.wervelendevingertjes.hyves.nl

Met vriendelijke groeten,
Kirstin Rozema-Engeman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s