Onbekende schrijver: Marcel van Driel

Mijn naam is van Driel, Marcel van Driel

marcel van driel

en ik ben kinderboekenauteur. Naast het schrijven van jeugdboeken, treed ik ongeveer één keer per week op met een interactieve voorstelling rond míjn internetthriller subroza.nl. Omdat ik geen rijbewijs heb, word ik meestal opgepikt van het station en naar de desbetreffende school of bibliotheek gebracht waar ik die dag mijn kunsten mag vertonen. En steevast volgt dan de opmerking van de chauffeur (altijd een vrouw, overigens …): ‘Sorry, maar voor vandaag had ik nog nooit van u gehoord …,’ gevolgd door een beschaamde blik.

De realiteit is dat het gemiddeld zes tot tien jaar duurt voor een jeugdauteur om in Nederland een publiek op te bouwen. Ik debuteerde zeven jaar geleden met een klein boekje, Een Elfje in de Sneeuw genaamd, dat goed aansloeg bij de doelgroep. Eind 2007 verscheen mijn zestiende boek en eerste ‘bestseller’: subroza.nl. Inmiddels heb ik zo’n twintig boeken geschreven, variërend in lengte en genre en voor diverse leeftijden. Toch betekent dit succes niet automatisch dat mijn naam op ieders lip ligt, vandaar dit ik de mogelijkheid om mij op Jipjip te presenteren met beide handen aangrijp!

Mijn belangrijkste titels zijn:

subroza.nl is een waargebeurd verhaal over een broer en zus die te horen krijgen dat hun vader (die ze nooit hebben gekend) is overleden en hen een computerprogramma heeft nagelaten. Hun vader heeft de software echter op het internet verstopt achter een serie puzzels en raadsels. De kinderen hebben slechts drie dagen de tijd om alles op te lossen. Uniek aan het boek is dat de lezers dezelfde puzzels ook kunnen oplossen door naar de website van subroza.nl te gaan. In september van dit jaar verschijnt het vervolg op subroza.nl.

sprookjesspeurdersDe Sprookjesspeurders zijn drie boeken (in 2006 gebundeld in een dikke sprookjespil) over twee kinderen die erachter komen dat hun ouders gevluchte sprookjesfiguren zijn. Ze reizen naar De Hoge Landen, waar hun ouders vandaan komen, om de strijd aan te gaan met de gevreesde Drie Sneeuwwitjes.

straatwijsStraatwijs is een achtervolgingsthriller waar alleen maar vrouwen in voor komen. Het is waarschijnlijk het spannendste boek dat ik ooit geschreven heb. (En het is mijn droom om er nog een keer een speelfilm van te maken). Op www.personalgifts.nl kun je een gepersonaliseerde versie van het boek bestellen.

Cowboy Roy, Een Draak in Rotterdam en Drakendromen zijn drie boeken die gaan over Roy, een introverte jongen die met draken kan praten. Hij reist via een tunnel naar een middeleeuwse wereld, waar hij het meisje Yora tegenkomt. Het bijzondere aan deze boeken is dat ze één kant van het verhaal vertellen. Drie boeken van collega-schrijfster Femke Dekker, te weten Drakenei, Drakendans en Drakenvuur, laten de kant van Yora zien.

Help, Katman! Help! is het boek dat ik schreef over een jongen die gepest wordt op school en een superheld verzint (Katman) om hem te helpen.

drakendromenVoor meer informatie verwijs ik je graag naar mijn website www.marcelvandriel.nl of kom mij krabbelen op mijn Hyvespagina!

Bedankt voor de aandacht!

Marcel van Driel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s