Onbekende schrijver: Karin Vrielink

‘Ilias in Maggelspace’: avontuurlijke kinderboekenserie voor kinderen in het digitale tijdperk

Virussen, loverboys, identiteitsroof, webcamopnames; het internet is hartstikke leuk maar kent helaas ook allerlei vaak onbekende en onzichtbare gevaren.
De serie ‘Ilias in Maggelspace’ geeft kinderen (en ouders!) inzicht in de wereld van het internet en zijn gevaren, verpakt in allemaggels leuke avonturen. Want het moet vooral kinderen in hun leeshart raken:

Brent (10):
‘Als ik een cijfer moest geven voor dit boek dan kreeg ze een tien+++!’

Rob (10):
‘Kun je van schrijven rijk worden?’
Dan denk ik dat je collega héél rijk wordt, het is zó’n leuk boek!’

Maggeltekeningen + cyberspace = Maggelspace©

Goedemaggel! Ik ben Karin Vrielink en ik heb een lievelingstante Kini die al jaren bijzondere maggeltekeningen maakt. Daar móesten verhalen bij komen!

kini-en-karin-toasten-op-eerste-druk

Het internet heeft tijdens mijn studie Communicatiekunde en daarna in mijn werkend leven als ict- en informatieadviseur een grote aantrekkingskracht op mij. Hoe zou het zijn om IN het Internet te verdwijnen en een digitaal leven te leiden?
Als die twee verhaalgedachten elkaar tegenkomen is het concept ‘Maggelspace’ geboren. Mijn digitale wereld naar analogie van het internet en de aarde, gevisualiseerd in de maggelstijl van tante Kini.

Deel 1: Mack en de Maggia

aankomst-ilias-in-maggelspace-met-mackDe tienjarige Ilias ontvangt een bericht van een onbekende afzender op zijn laptop. Hij opent het bericht en wordt via de digitale snelweg Maggelspace ingezogen. Daar maakt hij kennis met maggeldokter Mack uit Maggeldam die al even verbaasd is als Ilias.
‘Alle maggels nog aan toe! Buitenmaggels leven in Maggelspace!’
Samen met Mack gaat Ilias op reis door de vensters van Maggelspace om de weg terug naar huis te vinden. Ze krijgen hulp van Systeemspin Simon, programaggel Mara, Octavia de Octopus en een heus Morakel genaamd Sjakvis.
Maar er zijn ook kwaadwillenden. Oppermaggel Obill wil Ilias voor onderzoek bij het machtige bedrijf Maggelsoft houden. Maar het grootste gevaar komt van de Maggia, een groep slecht maggels met aan het hoofd Don Maggio. Zij ontvoeren Ilias en houden hem gevangen in een onbegaanbaar gebied ‘De Maggelglades’ vol gevaarlijke krokomaggels.
Lukt het Mack en Mara om Ilias te redden van de Maggia? En vindt Ilias op tijd een zwart kringgat naar huis, voordat hij teveel digitaal wordt en voor altijd in Maggelspace moet blijven?

Deel 2: Infomania in AfriMa

draffelraceIlias komt door een S.O.S. bericht terug in Maggelspace. Het netwerk AfriMa wordt geteisterd door een gevaarlijk virus. Ilias en Mack proberen het virus te stoppen. Als Mack besmet wordt met het virus, blijft Ilias alleen achter in het venster Moeganda. Hij komt terecht bij een gevaarlijke maggelitie in het ondernetwerk van Maggelspace, die maggelkids ontvoert om het virus voor hen te verspreiden.
Een spannende draffelrace, fata digitana, maggelbots en het morakel Mabuntu zijn enkele ingrediënten in dit avontuur.

maggelhanden-voor-maggellichtKunnen Ilias en Mara de maggelkids redden van de gewapende maggelitie?
Worden Mack en de andere verloren maggels van het infomania virus genezen?
En bereikt Ilias de sneeuwkring op de top van de Kilimagjaro voordat Oppermaggel Obill hem vindt?

Maggelgroet!
Karin Vrielink

http://maggelspace.hyves.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s