Onbekende schrijver: Manon Sikkel

Is Liefde besmettelijk? Door Izzylove

Ik ben Manon Sikkel (43), kinderboekenschrijver. Soms moet ik dat wel tien keer tegen mezelf zeggen voor ik het echt geloof, maar sinds er van mijn eerste jeugdroman Izzylove: Is liefde besmettelijk? binnen een half jaar bijna 10.000 exemplaren zijn verkocht, durf ik dat wel te zeggen.

manon

Voor ik kinderboekenschrijver was, was ik psycholoog, journalist, luizenmoeder, minnares, hartsvriendin, dochter, aartsvijand, buurvrouw of zomaar een vrouw op de fiets.

izzyjpegIk schreef ‘Is liefde besmettelijk?’ met mijn eigen dochter van twaalf in mijn hoofd. Ze bleek niet alleen mijn muze te zijn, maar ook mijn critica. Ze voorzag het manuscript van rode strepen en opmerkingen in de kantlijn. En hoewel ik elke zin in het boek heb verzonnen, slopen er toch af en toe scènes uit haar leven in het verhaal. Izzylove heet eigenlijk Isabella Strombolov, of Isa. Ze heeft een eigen website waarop ze dagelijks tips geeft over de liefde. Maar wanneer ze voor het eerst van haar leven zelf verliefd wordt, blijkt ze zelf niets aan die tips te hebben. Wie wel wat aan haar advies heeft, is Tristan, de jongen waar ze verliefd op is. Nauwgezet volgt hij al haar adviezen op.

Isa verzamelt beroemde liefdesverhalen. Die staan als losse verhalen tussen de hoofdstukken door. Zoals het beroemdste liefdesverhaal van allemaal: Romeo en Julia en natuurlijk het verhaal van Tristan en Isa(olde).

Vanaf het moment dat het boek in de winkel lag, heb ik de hoofdpersoon een hyve gegeven, net als in het boek. Daarop krijg ik nu dagelijks berichten van lezers die vertellen hoe leuk ze het boek vonden. Ze smeekten me ook om een tweede deel te schrijven. Ook mijn uitgeefster smeekte mij, verheugd over de mooie verkoopcijfers, om een volgend boek.

izzy2Op dit moment ben ik bezig met het schrijven van: Is vriendschap 4ever?, dat in april 2009 verschijnt.

Ik heb al heel veel non-fictieboeken geschreven, waaronder Ik mis alleen de Hema en De huisarts die liever stukadoor was. Maar sinds ik ontdekt heb dat fictie schrijven het leukste is wat er bestaat, ben ik alleen nog maar kinderboekenschrijver (en luizenmoeder, minnares, hartsvriendin, vrouw op de fiets etc.)

Manon Sikkel (vooralsnog onbekende kinderboekenschrijver).

manon2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s