Onbekende schrijver: Dirk Weber

kaften

Schrijven doe ik voor mijzelf, maar boeken maak je voor lezers. Ik wil dat mijn boeken gelezen worden en daarom doe ik graag mee aan de aandachtsactie.

Ik weet niet precies waarom, maar ik schrijf het liefst voor kinderen van een jaar of 11, 12. In mijn boeken wil ik een verhaal vertellen, maar ik wil ook dat het ergens over gaat. Over iets dat me nu bezighoudt, of wat me als kind bezig hield. Daarbij gaat het me niet om antwoorden, maar om vragen. Ik heb een hekel aan boeken met een lesje. Voor mijzelf vind ik het belangrijk dat ik me blijf ontwikkelen: ieder boek moet anders zijn dan het vorige en als het even kan ook beter.

Mijn eerste boek was Kies mij! Het kwam in 2005 uit. Kies mij! gaat over de vriendschap tussen Fien, een meisje zonder ouders, en Wuf, een alleenstaande vrouw, en over de wens om door iemand de allerbelangrijkste gevonden te worden. In het boek staan 26 tekeningen van Fien, (gemaakt door Jan Jutte). Voor Kies mij! kreeg ik in 2006 een Vlag en Wimpel, het werd in 2007 vertaald in het Duits (Hier bin Ich) en in 2008 kwam de Italiaanse vertaling (Scegli me) uit.

In januari 2008 kwam mijn tweede boek uit. Duivendrop gaat over Alexander en Jules en hun vriendschap met hindernissen. En ook over regels, geboden en verboden en de invloed daarvan op je leven. Ik ben druk bezig met een nieuw boek, dat hopelijk dit jaar nog uitkomt.

kies_mij_duivendrop

www.dirkweber.nl
www.queridokind.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s