Is Boy21 drie keer beter dan Boy 7?

Nee. En ook niet 21 keer beter dan Boy.

De boeken hebben, behalve de titel, niets met elkaar te maken. Het zijn drie heel verschillende boeken, van drie verschillende schrijvers: Boy is de autobiografie van Roald Dahl, Boy 7 is van Mirjam Mous, een van de spannendste Nederlandse jongerenromans van de laatste jaren, en Boy21 is een psychologische roman van Matthew Quick.

Alle drie zijn ze de moeite van het lezen waard. Van Matthew Quick had ik nog nooit iets gelezen en de kennismaking was aangenaam. Zijn jongerenboek is rauw en doet daarom een beetje aan de boeken van Kevin Brooks denken (die een boek met de titel iBoy heeft geschreven, maar dit terzijde). Ook slaagt hij erin basketbal een prominente rol te geven in zijn boek. De combinatie sport en boeken is altijd lastig. In veel boeken over sport winnen de hoofdpersonen na een spannende strijd, wat die boeken nogal voorspelbaar maakt. Maar in Boy21 wordt de echte strijd op een heel andere plek gevoerd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s