Wat vertelde Rob Ruggenberg?

Meestal maakt Rob Ruggenberg bij het verschijnen van een nieuw boek een tournee door het land. Omdat zijn gezondheid nog niet echt goed is, blijft het bij Piratenzoon bij een rondje langs boekwinkels in de buurt van Sluis, waar het boek gepresenteerd werd. Wel kwam hij op 10 november in kinderboekwinkel De Boekenberg in Eindhoven.

Het was afgeladen vol. Mensen die iets na half 8 binnenkwamen vanwege een vertraagde trein, moesten blijven staan. Gelukkig was het vanaf een afstand ook prima te volgen. Rob werd geΓ―nterviewd door Jos Walta, over het ontstaan van het boek, over de historische achtergrond. Over hoe hij in Zeeuws-Vlaanderen op een onbekend verhaal stuitte.

Jos Walta interviewde ook de jonge Zain. Die was, behalve proeflezer, ook degene van wie Rob de naam had geleend voor zijn hoofdpersoon. Jos Walta vroeg naar mijn idee iets te lang door; Zain had alles al verteld. Over het proeflezen, wat hij van het verhaal vond, wat er van hem anders had gemogen.

Jos-Walta-en-Zain.jpg

Daarna nam Rob het weer over. Hij liet plaatjes zien die hij ook voor zich had gehad tijdens het schrijven. Plaatjes van galeien, slaven, een harem, Sluis, zeeslagen. Hij vertelde daarbij boeiend over de galeienoorlog die tijdens de Tachtigjarige Oorlog is uitgevochten. En over hoe kwetsbaar de galeislaven waren.

Tijdens de hele presentatie werd wel duidelijk dat Piratenzoon geen vrolijk boek is. Wel een boek dat een realistisch beeld geeft van een onbekend stukje van de Nederlandse geschiedenis; gezien door de ogen van de zoon van een Marokkaanse piraat en een Hollandse slavin.

Piratenzoon.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s