Wat is er te doen in het Kinderboekenmuseum?

Er is heel veel te doen! Toen wij woensdag het Kinderboekenmuseum bezochten, waren daar vier tentoonstellingen:

  • ABC met de dieren mee (voor 2- tot 6-jarigen)
  • Ik ben Kikker (0-6 jaar)
  • Papiria (vanaf 7)
  • Ingrid en Dieter Schubert (alle leeftijden)

De laatste tentoonstelling was voor ons de reden voor het bezoek; en de signeersessie van de Schuberts. De tentoonstelling van hun originele prenten is vrij traditioneel: de prenten hangen aan de muur, met een tekstje erbij.

De andere drie tentoonstellingen zijn interactief. Er is een alfabet-route die door verschillende kamers rond bepaalde kinderboekenkarakters voert. Een kamer is helemaal ingericht als de wereld van Kikker, met allerlei kleine dingen om te doen.

Papiria is de grootste tentoonstelling. Met een Slurper verzamel je zinnen en kun je meedoen aan allerlei activiteiten en spelletjes. Alles ziet er erg mooi uit: de wanden van boeken, de verlichting, de hoekjes, de spellen. Het is totaal iets anders dan een tentoonstelling zoals die van de Schuberts. Je bent de hele tijd bezig met schrijvers, boeken, illustraties en verhalen. Op het eind kun je alles wat je met je Slurper verzamelt hebt printen op papier en op een pasje. Eigenlijk vond ik het meer een themapark dan een museum. En hoewel het hartje zomervakantie was, was het niet eens druk.

Wij – twee volwassenen zonder kinderen – waren met deze vier activiteiten ruim drie uur zoet. En toen ging het museum dicht, dus we hadden niet eens meer tijd om ook nog even in het Literatuurmuseum en de Koninklijke Bibliotheek rond te kijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s