De acht van Aleid

4xAleidVoor de Maand van de Kinderboekenvertaler begon, ben ik voor mijn kinderboekenkast gaan staan. Van welke vertaler die meedoet aan deze Maand, zou ik de meeste boeken hebben? Dat bleek Aleid van Eekelen-Benders te zijn, met vier Lemiscaat-titels, waarvan twee gesigneerd (Het Grote Misschien, van John Green; Deadline, van Rachel Ward; Marcelo en de echte wereld, van Francisco X. Stork; en Will Grayson, will grayson, van John Green en David Levithan).

Ik lees haar vertalingen dus graag. Sinds 2003 las ik er ongeveer 25, en het grootste deel zou in een lijstje met favorieten kunnen. Door streng te selecteren en door van elke auteur maar een titel te kiezen, kwam ik tot dit lijstje:

 1. Uil / Carl Hiaasen
 2. Het Grote Misschien / John Green
 3. Het geheim van het Nachtegaalbos / Lucy Strange
 4. De Wonderlingen / Brian Selznick
 5. Wat we niet wisten / Tom Avery
 6. Marcelo en de echte wereld / Francisco X. Stork
 7. Dagboek van een halve indiaan / Sherman Alexie
 8. De wereld achter het hek / Zana Fraillon

 

Richard Thiel

2 gedachten over “De acht van Aleid

 1. Wat een mooi, ‘breed’ lijstje heb je ervan gemaakt, dank je wel. De vraag die me nu niet meer loslaat: die gesigneerde boeken… Brugge? Waar ik ook was en toen kort ene Richard Thiel heb ontmoet? πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 2. Het boek van Rachel Ward is gesigneerd tijdens een Dag van de Jonge Jury, dacht ik. En dat van John Green tijdens het verrassingsfeest in Amsterdam. Dat was volgens mij een paar maanden voor de KJV-dag in Brugge. Daar was ik ook, maar toen had ik dus al een gesigneerd boek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s